Een BHV opleiding bestaat uit twee dagen. Een dag behandelen we het onderdeel Eerste hulp, Je leert zowel te handelen bij niet spoedeisende situatie als spoed eisende. (Wat voor soorten verbandmaterialen bestaan er en hoe werkt een AED?) De andere dag staat in het teken van brand en ontruiming. (hoe bestrijdt je een beginnende brand en hoe ontruim je d.m.v. goede communicatie)
Een jaarlijkse ééndaagse opfriscursus zodat je weer helemaal bij bent qua kennis om eerste hulp te verlenen en oa het blussen van een brand. Tijdens de eerste helft van de dag staat alles in het teken van (Niet) Spoedeisende hulp. Op de tweede helft van de dag herhalen we de leerstof met betrekking tot het brand en ontruimingsgedeelte. Dit samen maakt dat je weer opnieuw een jaar als bhv’er kunt en mag optreden.
Ben je al in het bezig van een EHBO diploma. Geef dit aan ons door en meld je aan voor de cursus brand en ontruiming! Je ontvang dan vrijstelling voor het eerste hulp gedeelte. Dit samen maakt dat je een volledig BHV diploma kunt behalen. Je leert in deze cursus welke blusmiddelen er zijn, Wat voor blusmiddelen gebruik je voor welke brand en hoe ontruim je gestructureerd een gebouw.
Daarnaast ga je de praktijk in en leer je het omgaan met een brandblusser in een nood situatie bij verschillende brand klassen. Wat is een veilige worpafstand en hoe behoud je veiligheid voor jezelf?
Tijdens de opleiding spoed eisende hulp krijg je kennis van het handelen in een nood situatie. Hoe kan je het beste een slachtoffer benaderen, via welke werkwijze controleer je een ademhaling en hoe werkt een AED. Je gaat aan de slag met het verzorgen van een ‘ernstige verwonding’ en leert hoe je moet handelen in geval van een verslikking en/of reanimatie.
Leuke, interessante en leerzame opleiding, met de juiste balans tussen theorie en praktijk.
Een veilige omgeving om ervaringen te delen.
Ook met jaren van BHV ervaring toch wéér bijgeleerd door de kennis van Esther.
Er is altijd ruimte voor extra vragen. Ook hebben die niet altijd met het lesprogramma te maken. Hierdoor kan je juist ervaringen of werksituaties bespreken en er van leren.
De uitleg was duidelijk en werd goed afgewisseld met af en toe een grap en een grol tussendoor waardoor het makkelijker was de gehele les de concentratie erbij te houden.
Met een B-VCA diploma beschik je over de basiskennis om veilig te werken, je rekening houdt met je eigen gezondheid en die van collega’s en dat je beschermend werkt t.o.v. het milieu.
De Basis VCA cursus is voor iedereen die op zijn of haar werk te maken kan krijgen met mogelijk gevaarlijke situaties. Denk hierbij aan beroepen als bouwvakker, boer, hovenier, schoonmakers, beveiligers en productiemedewerkers.
Heb jij een leidinggevende functie op een werklocatie waar VCA verplicht is? Dan moet jij een diploma VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA) hebben.
Daarmee beschik je over de kennis om veilig te werken, rekening te houden met het milieu en de gezondheid beschermt van jezelf én de medewerkers waar jij leiding aan geeft.
In het lesprogramma zit o.a. het her en erkennen van mogelijk onveilige situatie of handelingen, wet- en regelgeving, maatregelen ter vermomming van incidenten, het bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox vergaderingen.
Het BHV-team in jouw organisatie werkt het beste als er een BHV Ploegleider is. Hij of zij stuurt het team aan, organiseert BHV-activiteiten en is eindverantwoordelijk.
Naast de standaard vaardigheden als BHV’er leer je alle om BHV in juiste banen te leiden. Hoe zet je een BHV plan op, hoe zet je het papieren plan om in de praktijk, wat is de wet- en regelgeving maar vooral hoe bereidt je jouw BHV-team voor op incidenten.
Een preventiemedewerker houdt het ‘bedrijf’ gezond. Hij of zij zorgt (samen met de werkgever) voor goede arbeidsomstandigheden en probeert ongevallen te voorkomen.
Of het nu gaat om brandrisico’s of een juist zitpositie achter het bureau. Het voorkomen van verzuim is een hoofdtaak van de preventiemedewerker. het opstellen van een RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) is hierbij een belangrijk hulpmiddel.
Ieder bedrijf met een brandmeldinstallatie en ontruimingsalarminstallatie is verplicht om te zorgen voor een Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI).
Zijn of haar verantwoording is het onderhoud van alle brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties, de controle – bediening – en beheer hiervan.
Naast de operationele taken is de beheerder ook de contactpersoon voor de brandweer. Jij bent dé connectie met de brandweer over de echtheid van de brandmelding.
Met onze cursus Eerste Hulp Aan Kinderen ben je goed voorbereid op het uitvoeren van eerste hulp handeling gespecificeerd op kinderen.
Een kind of baby kan moeilijk tot niet verwoorden wat er aan de hand is of wat er gebeurd is. Daarnaast vragen de ongevallen en kinderen zelf vaak om een specifieke aanpak. Ook in de noodsituatie van een reanimatie van een kind of baby zijn de handelingen anders dan bij volwassenen.
Het leven is soms kwetsbaar. Op elk moment zou het kunnen dat je levensreddend moet handelen. Iemand kan naast je een hartstilstand krijgen. En dan?
Bij deze cursus leer je zo adequaat mogelijk handelen, wat moet je doorgeven aan de 112-meldkamer?, en wat doe je tot de hulpverleners zijn gearriveerd?
Daarnaast leer je reanimeren en gebruik te maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator).
Er zijn mogelijkheden om al onze opleidingen, cursussen en herhalingen ook op je eigen locatie te volgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en momenten dat het zou kunnen.